Política de Qualitat

Centre Comercial L’Aljub va iniciar la seua trajectòria el 12 d’agost de 2003, dia en què va inaugurar aquesta gran superfície de més de 60.000 m², distribuïts en dues plantes, que compta amb un ampli pàrquing subterrani. La seua privilegiada ubicació a la ciutat d’Elx ho converteix en un enclavament estratègic, amb importants nuclis de població pròxims. L’abast de l’activitat és: “Gestió de centre comercial”

La Direcció, convençuda que per a assegurar l’èxit de l’organització és imprescindible establir i desenvolupar un Sistema de Gestió, adquireix el compromís d’establir i desenvolupar aquest Sistema basat en la Norma ISO 9001, la Norma d’Empresa Corresponsable i l’Especificació Tècnica de Q turística per a centres comercials. La nostra filosofia es basa en l’excel·lència en el servei i la satisfacció dels nostres clients.

Les directrius generals de la política del sistema de gestió integrat són les següents:

  • Mantindre el compromís de millora contínua en l’eficàcia del Sistema de Gestió en els serveis prestats.
  • Assegurar la satisfacció dels nostres clients i parts interessades, comprometent-nos a comprendre les necessitats actuals i futures del client, satisfer els seus requisits i esforçar-nos a superar les expectatives de totes les parts interessades. Tenim en compte les opinions dels nostres visitants per a aplicar-les com a mesures de millora.
  • Complir amb els requisits dels nostres clients, així com tots aquells de tipus legal i altres requisits d’aplicació a aquesta organització.
  • Millorar la qualificació del personal a través d’una formació continuada, així com motivar-lo per a augmentar la seua implicació en el sistema de gestió de la qualitat implantat.
  • Mantindre el nostre compromís amb la sostenibilitat, així com amb l’accessibilitat d’aquest.
  • Complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb el nostre projecte de sostenibilitat Origen.

Sent la gestió de la qualitat responsabilitat de tots els membres de l’organització, la Direcció es compromet i assegura que aquesta Política de Qualitat siga entesa i acceptada pel personal que integra C. c. L’Aljub.

 Signat Direcció Centre Comercial L’Aljub

A Elx, a 27 d’abril de 2021